Усуча – бистър чай
Съществува разлика във вкуса на МАТЧА според начина на приготвяне.
Ако не сте опитвали МАТЧА и искате да направите своя първи избор, съветваме ви да започнете с по-лекия и мек, но по-тръпчив Усуча. Той се прави с повече вода, около 2 грама Матча или една лъжичка ЧАШАКУ и е подходящ при ежедневен прием.
От нашата гама всички продукти са подходящи за направата му.
Коича – гъст чай с богат вкус
Коича се прави от листата на чаени храсти над 30-годишна възраст. При приготвянето му се използва по-малко вода от Усуча и около 4 грама Матча, или две лъжички ЧАШАКУ. Tой е естествено узрял, има сладникав вкус и поради тази причина се прави гъст като сироп.
Подходящи за направата на Коича са Танчо-но-Мукаши и Кан-но-широ , както и всички силни вкусове.
След като направите първата стъпка към Коича, пред вас ще се разкрият в пълна степен превъзходните качества на японския зелен чай МАТЧА.
Изберете предпочитания от вас вкус от продуктовата ни гама и се уверете сами в превъзходния аромат на Матча.
4 Коментара
Аз лично харесвам повече усуча, по-лек и по приятен ми е на вкус.
може ли да ми напишете препоръки как да избера от кой вид Maтча да си поръчам.Искам да го използвам като заместител на кафето?Колко дълго време може да се пие?
И аз искам да пия ежедневно матча.
Взех си от моето къща в пловдив. Очаквах по-приятен вкус. Съвет от вас -с коя матча да започна. И искам да поръчам
Преди да прочета във вашия сайт, аз бях вече купила матча /grade1/ от Dragon superfoods -organic , внос от Китай. Значи ли това, като не е от Япония, че е некачествен чай? Финно смлян е и със свежо зелен цвят. На вкус е тръпчив и леко горчив, въобще не е сладък. Познавате ли тази матча органик, първа степен от Китай? Моля да ми отговорите. Спрямо отношението ви ще реша дали да ви стана клиент.
Добави коментар