fbpx

Какво е МАТЧА?

Матча е висококачествен японски фино смлян зелен чай с вековна история, който произхожда от вечно зеленото растение Camellia Sinensis. Историята на древната напитка започва преди повече от 800 години, когато будиският монах Ейсай внася елексира на живот от Китай и засажда Матча в Страната на изгряващото слънце – Япония.

В буквален превод Мат-ча означава „чай на прах“.

Чаят на чайовете

За разлика от обикновения зелен чай, Матча се произвежда чрез засенчване на растението за период около 20 дни преди беритбата, като по този начин в листата на чаения храст се натрупват големи количества хлорофил и полезни за човешкия организъм хранителни вещества.

След това листата на чаените дървета Тенча се берат и смилат до получаването на фина зелена пудра с аромат на прясно окосена трева. Технологията на смилане е изцяло ръчна с гранитни камъни, като за един час се приготвят едва 40 гр. от здравословния прах. Този процес на производство на чая е непроменен от столетия.

От засаждането на чаеното двърво до първото докосване на устните чаят Матча носи в себе си вековни традиции и по-важното – много полезни активни съставки, които нито един друг зелен чай не притежава.

В пъти по-добър от обикновения зелен чай

Зеленият чай отдавна е известен с традиционните си ползи за здравето, а Матча предоставя до 10 пъти повече полезни съставки от обикновения зелен чай.

При консумацията на чай Матча ние поглъщаме чаените стрити листа, които съдържат много по-висока концентрация на катехини, хлорофил и л-теанин, докато при нормалния зелен чай получаваме едва до 20% от полезните елементи, изпивайки отварата.

Приемайки целите листа, получаваме в пълна степен съдържащите се в тях хранителни вещества. Резултатът е енергизиращо ускоряване на метаболизма и цялостно повишаване на жизнените фукции на човешкия организъм.

Отпиийте и вие от чашата на здравето

Със своята деветвековна история този смарагдовозелен елексир ни пренася през вековете в днешните забързани и динамични дни, когато повече от всякога търсим най-чистите и здравословни природни продукти.

Чаят МАТЧА наистина е природна панацея, а нашата компания е доставчик на най-добрия висококачествен зелен прах от Япония, префектура Уджи.

С антиоксидантите, аминокиселините и естествените си фибри МАТЧА засилва имунитета и същевременно ви кара да се чувствате ободрени, изпънени с енергия, спомага за редуцирането на телесните мазнини, понижава холестерола и нормализира кръвното налягане. По този начин ние се чувстваме по-здрави и повишаваме качеството си на живот.

Ароматите на зеления чай МАТЧА са истинска наслада и предизвикателство за нашите сетива. Всяка глътка носи в себе си морски дъх, планинска свежест и усещането за едно ново начало.

Сега и Вие имате възможност да се присъедините към откривателите на живителната сила на МАТЧА.

Най-добрият зелен чай МАТЧА от вековните чаени полета на Япония е вече и при нас, на MATCHA.bg.

 Пийте зелен чай Матча за здраве и дълголетие!

Ако желаеш да бъдеш информиран за бъдещи промоции и интересни новини АБОНИРАЙ СЕ за нашия бюлетин.

Очакваме те!

Въведи своя email адрес: