fbpx
Приложението на „Матча“ в козметиката

„Матча“ е изумруденият зелен чай на прах, който концентрира в себе си многократно силата на обичайния зелен чай за запарване. Удивителното му действие идва от там, че вместо нищожното количество полезни вещества, извлечени от запарката, поглъщате самите чаени листчета – отгледани и преработени по специален начин и стрити на фин прах. Те  са източник на над 130 биоактивни вещества, които се включват в биохимичните процеси на организма, в обновяването и самозащитата му.

Защо „Матча“ се използва в козметиката?

През последните години в козметиката се оформи направление, според което върху кожата си трябва да поставяме само продукти, които не бихме се поколебали да изядем. Създателите му са заклети привърженици на натуралната козметика, направена ръчно от пресни продукти – без каквито и да е химикали, консерванти, стабилизатори, оцветители и т. н.

Чаят „Матча“ се оказва една от най-предпочитаните съставки на рецептите за домашно приготвена козметика. Негово изумително богатство са съчетаните по неподражаем начин от самата природа витамини, минерали и микроелементи, органични киселини, въглехидрати и аминокиселини, протеини, алкалоиди, катехини и полифеноли, пектин, хлорофил, теобромин, теофилин и кофеин, ензими и др. Фитокомплексът е доказано полезен и действен върху клетките на човешкия организъм.

 • „Матча“ има сериозно антибактериално действие, почиства и дезинфекцира кожата, отстранява мъртвият слой и е особено на място в продукти за мазна и акнеична кожа.
 • Един от най-мощните известни антиоксиданти е катехинът епигалокатехин галат (EGCG), характерен за зеления чай. Той се противопоставя успешно на свободните радикали в клетките, поддържа ги жизнени и млади.
 • Съдържа естествени филтри за вредните ултравиолетовите лъчения, което го прави изключително полезен за защитата на кожата от слънцето.
 • Благодарение на съставките си хидратира кожата в дълбочина, подхранва я и я енергизира. Връща ѝ свежестта и сияйния вид.

В какви продукти да използвате „Матча“?

Приложение на зелен чай „Матча“ в козметиката

Поради богатия му състав, лесен за усвояване от клетките, можете да го добавяте към кремове, маски, лосиони, масла, балсами за всякакви цели:

 • почистване и ексфолиране,
 • омекотяване, успокояване и облекчаване на раздразнения,
 • хидратиране и подхранване,
 • защита от свободните радикали, възстановяване и подмладяване (поради засилване на регенериращите механизми),
 • фотозащита,
 • оцветяване на домашни сапуни и т. н.

На пазара има вече и фабрично произведена козметика на базата на зеления чай на прах.

Японският „Матча“ можете да комбинирате с различни продукти, да го използвате директно като прах или първо да приготвите чай. Ако вече имате опит с него в кулинарията, ще видите, че точно толкова лесно и ефективно е приложението му в ръчно създаваната козметика.

Лесна рецепта – МАСКА за ЛИЦЕ:Matcha_maska_za_lice

Необходими продукти:

 • 1 с. л. Матча
 • 1 с. л. Кисело Мляко
 • 1 с. л.  Мед

Начин на приготвяне:

 1. Смесете продуктите и разбъркайте;
 2. нанесете равномерно върху лицето;
 3. престойте до 15 минути;
 4. почистете лицето.

След секунди ще усетите кожата си по-сияйна, свежа и мека.

Кратко видео на маската:

Убедете се сами, как докато пиете Матча, нанесеният на лицето ви домашен крем буквално съживява кожата ви.

Добави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Моля, попълнете задължителните полета.

Ако желаеш да бъдеш информиран за бъдещи промоции и интересни новини АБОНИРАЙ СЕ за нашия бюлетин.

Очакваме те!

Въведи своя email адрес: