Традиционната ръчно направена бамбукова бъркалка (ЧАСЕН) е почти неизменна част от приготвянето на зелен чай Матча. Чрез нея прахообразният чай се разбива най-добре, като по този начин получаваме и фина пяна на повърхността. Колкото повече иглички има ЧАСЕНА, толкова по-фина е пяната в купата (ЧАВАН)

Не е желателно да разбърквате Матча с лъжичка, защото по-този начин няма да се разтвори правилно, а това ще наруши вкусовите качества и насладата от този органичен продукт.
На страницата ни може да видите как с малко практика и правилно разбъркване може да получите поредната перфектна чаша Матча, с която да насладите сетивата си.
Имайте предвид, че часена трябва да се използва само в съдове с широк отвор, като например купа (ЧАВАН) за Матча.
Ако желаете да удължите живота на вашата бамбукова четка, препоръчваме да я съхранявате правилно, както и да я измивате и подсушавате след всяко ползване.
Съвет: При първоначално използване на ЧАСЕНА е необходимо да го накиснете в топла (не гореща) вода за около 3-5 минути. По този начин игличките ще станат по-меки, което ще допринесе за по-добро разбъркване на чая и по-фина пяна.
1 Коментар
Уникален продукт! Наистина с използване на Часена чаят става с напълно гладка консистенция, дори само с две завъртания.
Добави коментар