fbpx
Какво е Часен?

Традиционната ръчно направена бамбукова бъркалка (ЧАСЕН) е почти неизменна част от приготвянето на зелен чай Матча. Чрез нея прахообразният чай се разбива най-добре, като по този начин получаваме и фина пяна на повърхността. Колкото повече иглички има ЧАСЕНА, толкова по-фина е пяната в купата (ЧАВАН)

Не е желателно да разбърквате Матча с лъжичка, защото по-този начин няма да се разтвори правилно, а това ще наруши вкусовите качества и насладата от този органичен продукт.

На страницата ни може да видите как с малко практика и правилно разбъркване може да получите поредната перфектна чаша Матча, с която да насладите сетивата си.

Имайте предвид, че часена трябва да се използва само в съдове с широк отвор, като например купа (ЧАВАН) за Матча.

Ако желаете да удължите живота на вашата бамбукова четка, препоръчваме да я съхранявате правилно, както и да я измивате и подсушавате след всяко ползване.

Съвет: При първоначално използване на ЧАСЕНА е необходимо да го накиснете в топла (не гореща) вода за около 3-5 минути. По този начин игличките ще станат по-меки, което ще допринесе за по-добро разбъркване на чая и по-фина пяна.

Пийте Матча и Живейте Здравословно!

1 Коментар

  • 01.12.2018 Автор Галина Аролска 22:40

    Уникален продукт! Наистина с използване на Часена чаят става с напълно гладка консистенция, дори само с две завъртания.

Добави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Моля, попълнете задължителните полета.

Ако желаеш да бъдеш информиран за бъдещи промоции и интересни новини АБОНИРАЙ СЕ за нашия бюлетин.

Очакваме те!

Въведи своя email адрес: