fbpx
Срок на годност и съхранение на Матча

Често срещано твърдение, е че органичните продукти могат да останат на рафта с месеци, дори с години, и в същото време да останат СВЕЖИ и да запазят така полезните за човешкия организъм хранителни вещества.

Ще трябва да ви разочароваме, това схващане е погрешно.

Често си мислим, че чаят който консумираме е „суха храна”, но всъщност той съдържа около 3% вода на единица тегло. Това е приблизително същото количество вода, което съдържат оризовките.

Въпреки, че чаят, който купувате насипен няма никакви визуални признаци на разваляне, вкусовите му качества се променят във времето, с което се ограничават и ползите за организма.

Годен До:

В Матча.бг искаме да се насладите на най-автентичените, здравословни и естествени аромати на Матча. Ето защо срокът на годност на продуктите, които предлагаме ЛЕК, БАЛАНСИРАН и СИЛЕН е 6 месеца. Датата е издадена по време на опаковане и се отнася за срока на годност на неотворена опаковка.

Веднъж отворен, ние препоръчваме да консумирате Матча в рамките на 2-3 седмици.

Разбира се може да се използва и след това, но вкусът и ароматите няма да бъде толкова чисти и наситени, а и полезните свойства от този органичен продукт ще намалеят.
Матча  е 100% чист и натурален, не съдържа хранителни добавки и консерванти, и за това сроковете на годност са сравнително къси. Това, което съветваме нашите клиенти е да закупуват количество, което могат да консумират в рамките на около 2-3 седмици.

Как да съхраним:

Матча е 100% органичен и деликатен продукт

и има някои етествени „неприятели“ като въздуха, топлината, влагата, светлината и миризмите.

Тези елементи влияят неблагоприятно върху вкуса на Матча и при съхраняването е много важно да се сведе до минимум излагането му към тях.

Преди отваряне:

Препоръчваме ви да съхранявате неразпечатаната опаковка при стайна температура далеч от пряка слънчева светлина. Ако все пак мислите, че няма да успеете да го използвате преди неговата „Най-добър до“ дата, можете да го съхранявате и в хладилника.

Матча е чувствителен към колебанията в температурата и влажността, и не го съхранявайте отново в хладилника след като веднъж е бил изваден от там.

След отваряне:

След като Матчата е била отворена най-добре е да се съхранява при стайна температура в оригиналната си опаковка, далеч от влага и пряка слънчева светлина, както и на място без силни аромати или миризми. В противен случай те могат да се абсорбират от чаения прах и да влошат качеството му.

Matcha.bg_Fresh

За да се насладите на оригиналния вкус и аромат, препоръчваме, да се консумира в рамките на 2-3 седмици след отваряне на опаковката.

Начинът на съхранение на Матча има въздействие върху крайния вкус, така че е добре да спазвате тези основни правила при съхранение на Матча в дома си.

Ние искаме вашата Матча, да бъде толкова вкусна, колкото е възможно!

Колко Матча да купите?

Дори да съхранявате Матча с най-голяма грижа, ако не го консумирате в период от 2-3 седмици, вкусът и ползите ще избледнеят с течение на времето.

За да се насладите на най-добрата Матча трябва да консумирате чаените листа, когато те са най-пресни, т.е. когато е в срок на годност.

Размерът на опаковката на вашата покупка ще зависи от вашите навици за пиене.

Ако опитвате зелен чай Матча за първи път ние ви препоръчваме да закупите по-малки количества от няколко разновидности и да откриете за себе си кои аромати отговарят на вашия вкус.

Ако сте опитен Матча фен и знаете точно кой вид чай ви харесва, ние препоръчваме да закупите количество, което можете да се консумира в рамките на 2-3 седмици.

Предлагаме най-вкусната и прясна Матча, и искрено искаме пиенето на Матча да бъде приятно и удовлетворяващо преживяване за вас.

Пийте Матча и Живейте Здравословно!

Добави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Моля, попълнете задължителните полета.

Ако желаеш да бъдеш информиран за бъдещи промоции и интересни новини АБОНИРАЙ СЕ за нашия бюлетин.

Очакваме те!

Въведи своя email адрес: