fbpx
Матча vs Кафе?

Кафето

Кафето е любима напитка на милиони. То събужда, енергизира, ободрява, подобрява познавателните процеси и работоспособността. Засилва обменните процеси – по-скоро тези на разграждането, и така съдейства за топенето на килограми. Изкусително вкусно и ароматно е! Смята се, че носи определени здравословни ползи.

Coffe_Matcha-1(1)

Но кафето има няколко съществени недостатъка:

  1. С отшумяването на стимулиращия ефект се чувствате изчерпани, уморени, отпаднали и ви се доспива непреодолимо; нервната система се изтощава.
  2. Формира привикване и скоро ви е необходимо още  едно и още едно кафе, за да се чувствате добре.
  3. То е силен диуретик и ако не пиете повече вода, се дехидратирате.
  4. Причинява плака, оцветява зъбния емайл и ни придава лош дъх.

Разбира се – всичко това се дължи не просто на кафето, а на основната му съставка – кофеинът.

Чай срещу кафе

Кофеин се съдържа и в чая. Това е най-съществената им прилика. Но ако в една чашка кафе има около 150 милиграма от стимуланта, то в чая е от около 25 до 65 мг на чашка – в зависимост от вида. Най-много е в черния, най-малко – в белия.

Вероятно вече знаете, че чаят е втора напитка по консумация в света след водата. Той е приятен на вкус, с деликатен аромат и траен послевкус. Ободрява и енергизира, стимулира работата на мозъка, подобрява концентрацията и всички познавателни процеси.

Общо взето, той има същите добри страни като кафето, също и някои по-специфични, дължащи се на антиоксидантни съставки с голяма мощ. Но ви спестява основните недостатъци на кафената напитка. В чая кофеинът е в комплекс с фитохимикали, които запазват ободряващата му мощ, но силно смекчават остротата на действието му.  Затова при любителите на чая липсва характерният спад в тонуса след намаляване на активността на кофеина. Те не развиват зависимост. Чаената напитка хидратира тъканите, а не ги обезводнява.

Зеленият чай Матча

Матча представлява фино стрити на прах, специално отгледани, подбрани и обработени чаени листенца. Естествено, всички полезни вещества, които получавате при запарката на чаша качествен зелен чай, се увеличават многократно, когато поглъщате и самите чаени листа.

1

В повече са както минералите, витамините и фибрите, така и кофеинът, танинът, но най-вече катехините – особено епигалокатехин галат (EGCG), и л-теанинът. Това означава повече мощни антиоксиданти, а точно те пазят организма от израждане и боледуване на клетките. Означава също по-голяма успокояваща и уморитворяваща сила. Тя се проявява като така наречената спокойна будност, позната от медитацията.

6 причини да предпочетем Матча пред Кафето:

  1. Енергизира, успокоява и същевременно стимулира нервната система и мозъчната дейност, подобрява концентрацията, паметта, ученето.
  2. Защитава организма от пагубното действие на свободните радикали, а с това повишава устойчивостта му срещу болести – в това число на сърдечно-съдовата система, обменни и нервно-дегенеративни, онкологични  заболявания.
  3. Подобрява физическата и психическа издръжливост.
  4. Тонизира и хидратира тялото, подкрепя детоксикиращите процеси и борбата с вирусите.
  5. Помага за намаляване на теглото и поддържане на кожата млада и жизнена.
  6. Унищожава бактериите в устнаха кухина, не оцветява зъбния емайл и подобрява дъха ни.

Кой знае, отпивайки МАТЧА пред теб може да се разкрие един нов здравословен и хармоничен свят, който да те спечели завинаги. Затова те приканваме да започнеш ежедневен прием на Матча сега.

Добави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Моля, попълнете задължителните полета.

Ако желаеш да бъдеш информиран за бъдещи промоции и интересни новини АБОНИРАЙ СЕ за нашия бюлетин.

Очакваме те!

Въведи своя email адрес: