fbpx
Какво е EGCG (Епигалокатехин галат)?

Какво е Епигалокатехин галат (EGCG)?

Много хора си задават въпроса какво прави Матча толкова специална напитка и защо се поставя на водещо място в групата на суперхраните? Същото се запитахме и ние, когато съдбата ни срещна с легендарната японска Матча. Любопитството ни търсеше научно потвърждение на всичко, което бяхме чули за този древен чай.

В исторически план зеленият чай се използва от векове в източните традиции на медицината, но в наши дни редица изследвания и клинични тестове потвърждават и разширяват главозамайващия спектър от ползи за човешкия организъм. А пък, когато става въпрос за Матча, „дивидентите“ за тялото и ума ни са десетократно повече.

Най-голямата тайна на чай Матча се крие във факта, че той е богат на полифеноли, наречени “катехини“.

Основните полифеноли съдържащи се в зеления чай са: епигалокатехин 3-галат (EGCG), епигалокатехин (EGC), епикатехин-3-галат (ECG) и епикатехин (EC).

Епигалокатехин 3-галат (EGCG) е най-значимият катехин и повечето от положителните въздействия на зеления чай върху здравето се обясняват именно с неговото действие.

Единственият естествен начин за прием на EGCG е консумацията на зелен чай, като само Матча ни осигурява необходимата ефективна доза от епигалокатехин галат. За да се постигне сходен ефект чрез обикновения зелен чай е необходимо да изпием поне 10 чаши.

В следващите редове ще споделим с вас ползите от въздействието на EGCG върху човешкия организъм.

ECGC Matcha.bg

EGCG се препоръчва от диетолозите като важен компонент на всеки хранителен режим за отслабване.

Той засилва метаболизма и повишава скоростта, с която тялото ни гори мазнините, като в същото време дава на организма нужната енергия.

Епигалокатехин галата осигурява превенция срещу ракови заболявания.

Като мощен антиоксидант той има мощно имуномодулиращо и специфично действие към редица туморни линии, като не проявява токсичност спрямо здравите клетки. EGCG засилва защитата на организма и намалява риска от възникване на инсулт и сърдечно-съдови заболявания. Подобрява състоянието при диабет като намалява нивата на инсулина и кръвната глюкоза. EGCG притежава и доказани противовъзпалителни свойства. Особено срещу вредното влияние на слънчевите лъчи върху кожата, а така също и при някои имунологични болести и артрит. Смята се, че EGCG е в пъти по-силен антиоксидант от Витамин C.

EGCG е силно превантивно средство и по отношение на СПИН.

Британски учени са установили, че Епигалокатехин 3-галата се свързва с клетките на имунната система и не позволява на ХИВ-вируса да проникне в тях. EGCG със силното си антиоксидантно действие възпрепятства и развитието на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон.

Влиянието на Епигалокатехин 3-галата върху човешкия организъм продължава да бъде обект на изследване и списъка с ползите се увеличава. Това превръща зеления чай МАТЧА не само в жизнеутвърждаваща напитка, но и истинска СУПЕРХРАНА.

Пийте Матча и живейте здравословно!

Добави коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Моля, попълнете задължителните полета.

Ако желаеш да бъдеш информиран за бъдещи промоции и интересни новини АБОНИРАЙ СЕ за нашия бюлетин.

Очакваме те!

Въведи своя email адрес: